Nieuws

Het deelnemersveld overtreft mijn verwachting

LUNTEREN – Na een mooie samenwerking van jaren staat de naam van Rabobank dit jaar niet meer als hoofdsponsor op het programmaboekje van hét voetbaltoernooi van Lunteren. ,,Dat is een bewuste en doordachte keuze’’,zegt Jos Goor, Rabobank-manager Bedrijven. ,,We gaan op een andere manier samenwerken.’’

De Lunteraan onderstreept het motto van zijn bank: lokaal, betrokken en dichtbij. ,,We willen dorpskernen met elkaar verbinden en zoeken daarbij naar mogelijkheden om regionale samenwerkingen aan te gaan. We hebben dus besloten om geen hoofdsponsor meer te zijn van het Tournament, maar laten de voetbalvereniging daarentegen niet los. We gaan het anders doen en dat krijgt steeds meer vorm’’, legt Goor uit. Zo gaat hij onder meer deelnemen aan de sponsorcommissie van Lunteren. ,,Vanuit mijn professie kan ik iets toevoegen. Ik wil samen met de andere commissieleden proberen om een professionaliteitsslag te maken. Bovendien ben ik als voetballer en Lunteraan al jaren bij de club betrokken.’’

Goor is als fervent voetballiefhebber geïnteresseerd in het deelnemersveld dat op het TopParken Tournament U14 verschijnt. ,,Via de ‘spin in het web’ van de organisatie, Rinus van den Berg, ben ik goed op de hoogte gehouden. Toen ik hoorde met welke ploegen de organisatie bezig was dacht ik: ‘het zou me verbazen als dat zou lukken’. Maar ik moet zeggen dat ze mijn verwachtingen overtroffen hebben. Petje af voor het deelnemersveld’’, zegt Goor terwijl hij het lijstje met clubs nog eens doorneemt. ,,Ik hoop dat Everton wint. Dat is een mooie club en een aansprekende naam. Als zo’n club je toernooi wint, is het voor de bekendheid van het toernooi zelf ook goed. Iedere voetballiefhebber in Nederland kent Everton, dus wat mij betreft zou dat een mooie winnaar zijn.’’

Rabobank Gelderse Vallei werkt sinds vorig jaar vanuit een andere locatie in Lunteren. ,,Iedereen is van harte welkom in het Westhoffhuis. Nadat ons hoofdkantoor vorig jaar dicht ging, hoorde ik wel eens dat we niet meer in Lunteren actief of gewoon niet zichtbaar zijn. Dat vind ik jammer, want eigenlijk zijn we nooit weg geweest. Kom gerust bij ons langs voor een hypotheekgesprek of als je een onderneming wilt starten. Bovendien kom je er regelmatig bekende ‘gezichten’ tegen zoals mijn collega Annemarie.”

Aan die zichtbaarheid mankeerde begin deze maand weinig tijdens ‘Speuren door de Stroet’, een speurtocht over het Lunterse bedrijventerrein waaraan zo’n 120 leerlingen uit groep 8 meededen. ,,Als Rabobank hebben we onder meer als maatschappelijk doel dat we ondernemers helpen groeien. We zien dat de technische bedrijven, waarmee we een samenwerking hebben, moeilijk aan personeel komen. Daarom hebben we een speurtocht over De Stroet uitgezet langs tien bedrijven, voor drie basisscholen uit Lunteren en Ederveen’’, legt Goor uit. ,,Op die manier komen de leerlingen in contact met de bedrijven en zien ze wat het inhoudt om er te werken. We gaan dit project natuurlijk evalueren en ik hoop dat we dit daarna misschien kunnen uitbreiden. Mooi om verschillende partijen met elkaar te verbinden!”

> Sponsoren