Nieuws

Organisatie TopParken Tournament heeft deelnemersveld rond

LUNTEREN – Het internationale jeugdtoernooi, het TopParken Tournament U14, heeft zijn deelnemersveld voor de 28e editie officieel rond. Gehouden op het altijd gezellige Sportpark de Wormshoef in Lunteren, zal het toernooi jonge voetballers uit maar liefst zeven verschillende landen verwelkomen; Nederland, België, Frankrijk, Japan, Denemarken, Engeland en Schotland. Een bijzondere mijlpaal dit jaar is de eerste deelname van een Japanse en Schotse club, wat het toernooi een nog internationaler karakter geeft. Een van de reeds bekend gemaakte deelnemers, Borussia Dortmund, moest helaas afzien van deelname door verplichtingen aan de Duitse Nationale Ploeg maar de organisatie toonde veerkracht door snel te schakelen en alsnog een indrukwekkend deelnemersveld samen te stellen samengesteld. Dit jaar zullen de volgende teams strijden om de felbegeerde trofee:

– Ajax
– AZ Alkmaar
– Club Brugge
– FC Kopenhagen
– FC Tokyo
– FC Utrecht
– Manchester City
– Paris Saint-Germain
– PSV
– Rangers FC
– RSC Anderlecht
– vv Lunteren

Vorig jaar wist Ajax de titel te veroveren door Paris Saint-Germain in de finale te verslaan, wat de lat hoog legt voor de huidige deelnemers. Grote underdog is uiteraard vv Lunteren, zij kijken uit naar het evenaren van hun topprestatie van vorig jaar, waar ze verrassend genoeg Red Bull Leipzig wisten te verslaan. Traditioneel verblijft een groot deel van de teams op de vakantieparken van hoofdsponsor TopParken, terwijl anderen ondergebracht worden bij gastgezinnen in en rond Lunteren.

Het tweedaagse evenement vindt plaats op Hemelvaartsdag, 9 mei, en de daaropvolgende vrijdag, 10 mei. De voorzitter van vv Lunteren liet zich positief uit over het toernooi: “We zijn ongelofelijk trots op het samenstellen van zo’n divers en talentvol deelnemersveld. We kijken enorm uit naar deze editie en de unieke mogelijkheden die het deze jonge spelers biedt.” De organisatie moedigt voetballiefhebbers aan om het toernooi bij te wonen en de toekomstige sterren in actie te zien op Sportpark de Wormshoef in Lunteren. Beleef de passie, het talent en het internationale voetbal tijdens het TopParken Tournament U14. Mis deze kans niet om getuige te zijn van de voetbalsterren van de toekomst!

Gastgezinnen gezocht in regio Lunteren
Wij zijn op zoek naar gastgezinnen die bereid zijn om 2 of meerdere spelers van de jeugdelftallen van RSC Anderlecht, Club Brugge, AZ of PSV onder te brengen. Het gaat om om de nacht van 9 op 10 mei. Wil jij helpen? Neem dan contact op met robbert.ravenhorst@gmail.com.

Uit de Lunterse Krant van 3 april 2024.

> Onze sponsoren